InterviewSolution

Java programming basic and advance interview question answer. Java coding example. Banking, Financial, Computer related and Software related abbreviation. Computer storage devices. PC to PC files transfer using WiFi. Introduction to Network Topology. Difference Between Hub Switch and Router. Difference Between Wired and Wireless Network. Advantages and Disadvantages of Computer Network. Networking Interview Questions for Experienced. Basic Networking Interview Questions.

Monday, October 1, 2018

70+ Java Coding Interview Questions

Java Coding Interview Questions

Java Coding Example
Java Coding Example









Page No:-8

306.What is the output of this program?
 class Java 
 {
  public static void main(String args[]) 
{
      int  i = 280;
      double j = 285.25;
      byte k = (byte) i;
      byte l = (byte) j;
      System.out.println(k + " "  + l);
  } 
 }
a. 285.25 280  
b. 24 29   
c. 295 280
d. None of the above


307.What will be the output of the following program?

class Avi
{
public static void main(String args[]) 
{
    char a = 'X';
    char b = 65;
    a++;
    b++;
    System.out.println(a + " "  + b);

}
a. Y B    
b. A y
c. X A 
d. None of the above

308.Which answer is correct of the following code?

public static void main(String args[])
{
int a=6,d=3,b=4,e=1;
System.out.println (--a * ( b -d ) +e);
}
a. 4
b. 5
c. 6    
d. 7

309.What is the output of the following java code?

class Java
 {
  public static void main (string args[ ]) {
  int y=4;
  System.out.println("y>>>1=" +(y>>>1));
  }
  }
a. x>>>1=2   
b. x>>>1=3
c. x>>>1=1
d. None of Above

310.What will be the output of this program?

public static void main(String args[])
{
String str1 = "JAVA";
String str2 = "JAVA";
System.out.println(str1.equals(str2));
}
Output will be?
a. Hello equals Hello -> 0
b. Hello equals Hello -> 1
c. true    
e. Hello equals Hello -> hello.


311. How to print "Hello World" in java.
             
         public class Java
       {
       public static void main(String[] args) 
       {
       System.out.println("HELLO WORLD");
       }
       }
output:-     HELLO WORLD

312.What will be the output of this program?

 public class Java 
 {
 public static void main(String[] args) 
 {
int i = 2;
while (i < 6) {
if( i++ == 2 ) 
 System.out.print("Java");
 if( ++i == 4)
System.out.print("Programming");
else
System.out.print("Language");
}
 }
 }

a. JavaProgramminglanguage   
b. ProgramminglanguageJava
c. run-time error
d. compile-time error


313.What is the output of the following code?

class Java 
{
public static void main (String args[]) 
{
int x=8, y=4;
System.out.println("x|y=" +(x|y));
System.out.println("x&y=" +(x &y));
System.out.println("x^y=" +(x^y));
  }
  }

a. x&y=6
    x|y=7
    x^y=3

b. x&y=4
    x&y=0
    x^y=3

c.  x|y=12   
     x&y=0
     x^y=12

d. x&y=4
    x|y=8
    x^y=3


314.What is the output of the following code?

class JAVA {
public static void main (String args[]) 
{
 int x=21, y=25;
 System.out.println("x ="+ ++x);
System.out.println("y ="+ y++);
System.out.println("z ="+ (x+y));
}
}

a. x=22  y=25  z=48   
b. x=22  y=24  z=46
c. x=24  y=25  z=49
d. None Of Above.


315.What will be the output of the following program?

class Avi
{
public static void main(String[] args) 
{
    int i, j, l = 1;
        for (i = 1; i <= 4; i++) {
            for (j = 1; j < i + 1; j++) {
                System.out.print(l++ + " ");
    }
     System.out.println();
     }
    }
 }

output will be:-
a. 1     
    2 3 
    4 5 6 
    7 8 9 10 

b. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

c. Program will not be run.


316.Check the number is even or odd.

import java.util.Scanner;
class EvenOdd
{
  public static void main(String args[])
  {
    int number;
    System.out.println("Please Enter Integer number:");
    Scanner sc = new Scanner(System.in);
    number = sc.nextInt();//here number is storing. 

    /* we know that if number is divisible by 2 then it's an even number
     , else odd number*/
    if ( number % 2 == 0 )
        System.out.println(number+" is even number.");
     else
        System.out.println(number+" is odd number.");
  }
}

Example:-
Please Enter Integer number:
45
45 is odd number


317.Check any number is PRIME or NOT.

import java.util.Scanner;
class CheckPrime
{
   public static void main(String args[])
   {
int temp;
boolean prime=true;
Scanner sc= new Scanner(System.in);
System.out.println("Please Enter any number:");
int number=sc.nextInt();
 for(int i=2;i<=number/2;i++)
 {
  temp=number%i;
 if(temp==0)
 {
  prime=false;
  break;
 }
 } 
if(prime)
   System.out.println(number + " is a Prime Number");
else
   System.out.println(number + " is not a Prime Number");
   }
   }

Example:-
Please Enter any number:
17
17 is a Prime Number


318.Check any year is Leap year or not.

import java.util.Scanner;
public class Avi 
    {
     public static void main(String[] args) 
    {
     int year;
     Scanner sc = new Scanner(System.in);
     System.out.println("Please Enter any Year");
     year = sc.nextInt();
     if(year % 4 == 0 || year % 100 == 0  || year % 400 == 0)
        {
         System.out.println(year + " is a Leap Year.");
        }
         else
        {
        System.out.println(year + " is not a Leap Year.");
        }
        }
        }
        
Example:-
      Please Enter any Year
      2006
      2006 is not a Leap Year

319.Check the Number is Armstrong or not by While Loop.

import java.util.Scanner;
public class Armstrong {
public static void main(String[] args)
       {
int sum=0,temp,num;
System.out.println("Please Enter any Number");
Scanner scan = new Scanner(System.in);
int number = scan.nextInt();
num=number;
while(num != 0)
{
temp=num%10;
sum= sum+temp*temp*temp;
num = num/10;     //you can write also "num /= 10;"
}
if(number==sum)
{
System.out.println(number+" is Armstrong number.");
}
else
{
System.out.println(number+" is not Armstrong number.");
}
 }
}


320. Example of method OVERLOADING.

class MethodOverLoading 
{
void display(int a,int b)
{
System.out.println("a="+a+" "+"b="+b);
}
void display(int a,int b,int c)
{
System.out.println("a="+a+" "+"b="+b+" "+"c="+c);
}
 }
public class Avi
{
public static void main(String[] args) 
{
MethodOverLoading mol = new MethodOverLoading();
mol.display(5, 10);
mol.display(15, 20, 25);
}
}

output:-  a=5 b=10
              a=15 b=20 c=25

[  Ans:-  306.b   307.a   308.c   309.a   310.c    311.a   312.b   313.c   314.a   315.a  ]
PRENEXTHOME
page 1
page 2

page 3
page 4

page 5
page 6
                         
page 7


No comments:

Post a Comment